Poisonfrogs by Sandro Ombry Santos

Hallo, ik ben Ombry Santos en ben geboren in Brasil.

Na enkele jaren in Nederland gewoond hebbend ben ik later weer terug gegaan naar Brasil en daar ben ik een paar jaar geweest om onderzoek te doen naar de verschillende vele soorten gifkikkers. Terug gekomen in Nederland heb ik met vele hobbyisten mijn bevindingen gedeeld.

Ik doe deze hobby nu zo’n 35 jaar. Ik vind het leuk om mijn hobby met andere te delen en zoveel mogelijk adviezen te geven. In de hoop dat anderen er wat aan hebben.

Deze site heeft dan ook als doel u zo goed mogelijk voor te lichten over een interessante en zeer boeiende de hobby, het hebben en houden van pijlgifkikkers. het inrichten van het terrarium, het kweken van voedseldieren. 

Zelf heb ik momenteel de volgen de kikkers: 

Dendrobates Tinctorius soorten alanis, azureus, citronella, sipaliwini, cobalt, brasil en oyapock.

Dendrobates leucomelas.

Ranitomeya ventrimaculata.

Mantella aurantiaca.

Oophaga Pumilio bastimentos.

Eigenlijk ben ik een Tinctorius man  maar vind het ook leuk en interessant om andere gifkikkers te kweken. 

Het kweken van gifkikkers betekend wel dat je geduld moet hebben. Het begint met de aanschaf van het terrarium daar kun je op vele manieren aankomen, ik adviseer om altijd een nieuwe te kopen, dat hoeft niet altijd duur te zijn. Dit wil niet zeggen dat gebruikt niet goed is maar heeft praktische voordelen. Zie terrarium.

Mijn kweek terrariums komen van Frogs and more. De terrariums die in onze huiskamer staan komen van verschillende andere leveranciers.